În Alexandria sunt estimativ 100 de meşteri argintari ce îşi câştiga existenţa de subzistenţă din reparaţii şi fabricarea bijuteriilor. Îşi doresc accesul la expoziţii, târguri dedicate etniei rome, dar nu reuşesc să acopere taxele de participare la aceste evenimente.
Meseria argintarilor în zilele de astăzi nu mai este practicată de cei tineri, aceştia nevăzând un viitor în ea, astfel acest meşteşug fiind pe cale de dispariţie.
Se alege materia primă pentru realizarea obiectului, am întâlnit în posesia meșterilor, monede vechi din argint din care decupau cu o foarfecă metalică o parte suficientă pentru realizarea unui inel, de exemplu. Sub flacara din sticla de petrol și prin mânuirea unei țevi de suflat se topește materia prima și obiectul făurit capătă forma dorită. Mai apoi, este aplicată o tehnică numită lipitură, pentru a uni materialul, făurind astfel un inel. Următoarea etapă este trasarea modelului, urmând lustruirea și astfel se realizează un inel obținut integral manual.
Ce este de observant este faptul că meşterii de odinioară îşi practică meseria cu pasiune şi măestrie şi îşi doresc ca noua generaţie să o ducă mai departe. Proiectul de faţă doreşte să ofere o imagine mai clară asupra meşteşugurilor tradiţionale rome ce sunt date uitării şi pot reprezenta un bun pas spre înţelegearea identitară a etniei rome, acestea făcând parte din cultura europeană.